
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbteig
- 300 g Weizenmehl, griffig
- 150 g Butter kalt, in Stücken
- 125 g Sauerrahm
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
Apfelfülle
- 2 - 4 EL Rosinen nach Geschmack (volitelně)
- 2 - 4 EL Rum nach Geschmack (volitelně)
- 750 g Äpfel, säuerlich geschält, entkernt, geachtelt oder in Stücken (4 cm)
- 2 - 3 EL Zitronensaft, frisch gepresst nach Geschmack
- 2 TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung der Apfelschlangerl
- Weizenmehl, griffig für die Arbeitsfläche
- 2 - 4 EL Feinkristallzucker nach Geschmack
- 1 Eiklar zum Bestreichen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 263 kcal / 1100 kJ
- Protein
- 4 g
- Tuk
- 13 g
- Sacharidy
- 31 g
- Vláknina
- 2.5 g