
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Topfenknödelteig
- 500 g Magertopfen zerbröselt
- 50 g Butter weich, in Stücken
- 60 g Weizengrieß fein
- 100 g Semmelbrösel
- 30 - 50 g Staubzucker nach Geschmack
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Größe M)
Zwetschkenröster
- 800 g Zwetschken, frisch halbiert und entsteint
- 100 g Wasser
- 80 - 100 g Gelierzucker 3:1 nach Geschmack
- 1 Zimtstange
Butterbrösel- und Topfenknödelzubereitung
- 500 g Wasser
- 1 TL Salz
- 80 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Semmelbrösel
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 289 kcal / 1209 kJ
- Protein
- 10 g
- Tuk
- 11 g
- Sacharidy
- 38 g
- Vláknina
- 3 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Sodík
- 527 mg
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1hod.
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1hod. 25min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1hod. 10min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Scheiterhaufen
1hod. 30min
Milchrahmstrudel
1hod. 55min
Topfenpalatschinken
1hod. 30min
Mohnnudeln
1hod. 30min
Reisauflauf mit Äpfeln
1hod. 45min
Zwetschkenröster
1hod. 30min
Topfenschmarrn
50min
Buchteln mit Vanillesauce
1hod. 40min