
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 carciofi tipo mammole, mondati e a metà
- 1 limone il succo
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 600 g di acqua
- 3 pizzichi di sale
- 50 g di succo di limone
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 20 g di pane raffermo
-
20
g di pecorino Romano a pezzi (2 cm)
nebo 20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm) - 10 foglie di menta fresca lavate e asciugate
- 12 mozzarelline ciliegine
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kcal / 4794.8 kJ
- Protein
- 79.3 g
- Tuk
- 83.7 g
- Sacharidy
- 20.8 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Nasycený tuk
- 46.3 g
- Sodík
- 2381.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1hod.
Sgombri all'agro
1hod. 45min
Focaccine con carciofi croccanti (per 2 persone)
3hod. 40min
Triglie con marinata di capperi e olive
1hod.
Carciofi all'aceto light
45min
Carciofi in agrodolce
30min
Carciofi alla maremmana
40min
Insalata di cardi alle erbe e pinoli
40min
Stufato di piselli e carciofi
45min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Carciofi ripieni
50min
Carciofi alla romana
50min