Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 carciofi, tipo mammole, mondati e a metà
- 1 limone, il succo
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 600 g di acqua
- 3 pizzichi di sale
- 50 g di succo di limone
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 20 g di pane raffermo
-
20
g di pecorino Romano a pezzi (2 cm)
nebo 20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm) - 10 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 12 mozzarelline ciliegine
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4794.8 kJ / 1146 kcal
- Protein
- 79.3 g
- Sacharidy
- 20.8 g
- Tuk
- 83.7 g
- Nasycený tuk
- 46.3 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 2381.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Carciofi ripieni
50min
Fave in umido
1h
Carciofi all'aceto light
45 min
Cavolfiori gratinati
50min
Broccoli alla siciliana con olive
40 Min
Insalata di fagiolini
40 Min
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35min
Melanzane alla siciliana
1h 15min
Carciofi alla romana
50min
Cestini di patate e uova tartufati
1h
Peperoni ripieni alla barese
55 min
Sfinci siciliani salati
3h 30 min