Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Besciamella
- 1000 g di latte
- 100 g di farina
- 50 g di burro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa ai carciofi
- 6 carciofi mondati e a spicchi
- 1000 g di acqua
- ½ limone, il succo
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 250 g di stracchino a pezzetti
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 100 g di ricotta salata a scaglie
- 30 - 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2535 kJ / 606 kcal
- Protein
- 27.1 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 34.1 g
- Vláknina
- 7.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polpettone di carne con ripieno di carciofi
2 Std. 20 Min
Pasta al forno vegetariana filante
1 Std.
Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra
2 Std.
Champignon ripieni al forno
1 Std.
Cannelloni ripieni di carciofi in salsa al pomodoro
1 Std. 35 Min
Fettuccine cime di rapa, stracciatella e pepe rosa
1 Std. 40 Min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 Min
Polpette di carciofi e scamorza
1 Std.
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2 Std.
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Paccheri ripieni di carciofi gratinati
1 Std. 10 Min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1 Std. 10 Min