Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 cipolla bianca piccola a metà
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 280 g di melanzane a cubetti e lasciate sotto sale per 10 minuti circa
- 280 g di riso Arborio (cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 660 g di acqua calda
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
nebo 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 100 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
- 1 - 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2447 kJ / 584.8 kcal
- Protein
- 20.6 g
- Sacharidy
- 85.8 g
- Tuk
- 18 g
- Nasycený tuk
- 5.6 g
- Vláknina
- 5.6 g
- Sodík
- 268 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min
Risotto verde
30 min
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30 min
Risotto ai peperoni e curry
40 min
Risotto ai peperoni e tonno
40 min
Risotto arancione con zucca e carota
35min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1h 10min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 min
Risotto finocchi e zafferano
30 min
Risotto con la zucca e pancetta
40 min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min
Risotto alla castellana
35min