Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
240
gramů rýže, hnědé
nebo 240 gramů bílé krátkozrnné rýže - 100 gramů datlí, bez pecky
- 140 gramů jablek (jakékoliv odrůdy), na čtvrtky
- 60 gramů olivového oleje, plus extra na vymazání
- 1 ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 polévková lžíce psyllia
- ½ čajové lžičky soli
- 80 gramů vlašských ořechů, loupaných, na půlky
- 4 vejce
- 100 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 723 kJ / 172 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Sacharidy
- 22.1 g
- Tuk
- 8.4 g
- Nasycený tuk
- 1.2 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 201.8 mg
Alternativní recepty
Veganská pěna s banány a avokádem
1h 10 min
Banana bread
1 Std.
Datlovo-jablečný koláč bez lepku
45 Min
Pistáciové krekry (bez lepku)
30 min
Veganské brownies s batáty
1 Std.
Banana bread s batáty
2sa
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1h 20 min
Bramborový chléb (bez lepku)
2 godz. 30 min
Šťavnatý polentový nákyp s jablky (bez lepku)
1 godz. 25 min
RAW medové mandlové mléko
8 Std. 40 Min
Maková bábovka
1 Std.
Bílkový chlebíček s mákem a jablky - 2024
1 Std.