Kompatibilní verze
Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů extra panenského olivového oleje, plus navíc na opečení panenky
- 2 vepřové panenky (cca 450 g každá)
- 15 gramů hladké mouky
- 250 gramů suchého bílého vína
-
200
gramů borůvkového džemu
nebo 200 gramů džemu z černého rybízu - 1 ½ čajové lžičky soli, plus navíc na posypání
- 2 - 4 špetky mletého černého pepře, plus navíc na posypání
- 1 - 2 špetky sušeného mletého zázvoru
- 500 - 700 gramů brambor, na 3cm kousky
- 1 polévková lžíce másla
- 1 - 2 snítky čerstvého tymiánu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 850 kJ / 203 kcal
- Protein
- 1.8 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 7 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 393.9 mg
Alternativní recepty
Korejské vepřové kotlety s pikantní rýží a pak choi
1 Std. 5 Min
Gratinované brambory pro TM6
1hod. 10min
Horní kuřecí stehna pečená na zelí
1hod. 10min
Kuřecí casserole se spiralizovanými batáty
1hod. 10min
Sušená spiralizovaná jablka (křížaly) s čokoládovou ganache
6 godz.
Marináda na mořské plody
5 min
White Delight (Bílé potěšení)
15 min
Grilované kuře s mrkvovým kuskusem
1h 40 min
Velikonoční čokoládová hnízda
50min
Kukuřičná polévka s kuřecím masem
35 Min
Vepřová panenka na korejský způsob s rýžovým salátem
40min
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1 Std.