Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou
TM6 TM5

Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou

4.6 (7 hodnocení)

Suroviny

  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů extra panenského olivového oleje, plus navíc na opečení panenky
  • 2 vepřové panenky (cca 450 g každá)
  • 15 gramů hladké mouky
  • 250 gramů suchého bílého vína
  • 200 gramů borůvkového džemu
    nebo 200 gramů džemu z černého rybízu
  • 1 ½ čajové lžičky soli, plus navíc na posypání
  • 2 - 4 špetky mletého černého pepře, plus navíc na posypání
  • 1 - 2 špetky sušeného mletého zázvoru
  • 500 - 700 gramů brambor, na 3cm kousky
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 - 2 snítky čerstvého tymiánu

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
850 kJ / 203 kcal
Protein
1.8 g
Sacharidy
32 g
Tuk
7 g
Nasycený tuk
1.9 g
Vláknina
1.4 g
Sodík
393.9 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty