
Kompatibilní verze
Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů extra panenského olivového oleje, plus navíc na opečení panenky
- 2 vepřové panenky (cca 450 g každá)
- 15 gramů hladké mouky
- 250 gramů suchého bílého vína
-
200
gramů borůvkového džemu
nebo 200 gramů džemu z černého rybízu - 1 ½ čajové lžičky soli, plus navíc na posypání
- 2 - 4 špetky mletého černého pepře, plus navíc na posypání
- 1 - 2 špetky sušeného mletého zázvoru
- 500 - 700 gramů brambor, na 3cm kousky
- 1 polévková lžíce másla
- 1 - 2 snítky čerstvého tymiánu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 850 kJ / 203 kcal
- Protein
- 1.8 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 7 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 393.9 mg
Alternativní recepty
Kuřecí maso v kokosovém těstíčku
40 min
Okurkový salát s avokádem a křupavou cizrnou
45 min
Grilovaná limetková kuřecí prsa s květákovou rýží
1 godz. 10 min
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30min
Jambalaya
1 godz.
Kuře po asijsku s citrónovou omáčkou
35 Min
Kachna s vaječnými nudlemi a zeleninou
1 godz. 20 min
Vepřová panenka na korejský způsob s rýžovým salátem
40 min
Horní kuřecí stehna pečená na zelí
1 godz. 10 min
Masové kuličky v omáčce z batátů a kokosového mléka
1 Std. 5 Min
Korejské vepřové kotlety s pikantní rýží a pak choi
1 Std. 5 Min
Guláš z vepřové panenky
40 min