Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou

Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou

4.5 27 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 40min.
4 porce

Suroviny

  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů extra panenského olivového oleje plus navíc na opečení panenky
  • 2 vepřové panenky (cca 450 g každá)
  • 15 gramů hladké mouky
  • 250 gramů suchého bílého vína
  • 200 gramů borůvkového džemu
    200 gramů džemu z černého rybízu
  • 1 ½ čajové lžičky soli plus navíc na posypání
  • 2 - 4 špetky mletého černého pepře plus navíc na posypání
  • 1 - 2 špetky sušeného mletého zázvoru
  • 500 - 700 gramů brambor na 3cm kousky
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 - 2 snítky čerstvého tymiánu

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 393.9 mg
Protein 1.8 g
Kalorie 850 kJ / 203 kcal
Tuk 7 g
Vláknina 1.4 g
Nasycený tuk 1.9 g
Sacharidy 32 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...