Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sous-vide Duck
- 250 g duck breast, skin on, boneless
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp ground white pepper
- 50 g Indonesian green spice paste, room temperature
- water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (see Tips)
- 2 tbsp vegetable oil
Green sambal
- 30 g vegetable oil
- 50 g eschalots, cut into wedges
- 100 g green chilli, thinly sliced diagonally
- 50 g Indonesian green spice paste, room temperature
- 100 g green tomatoes, cut into cubes (2 cm)
- 50 g tomatoes, cut into cubes (2 cm)
- 5 makrut lime leaves
- 1 tsp Chicken stock powder
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g fried shallots
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2719.7 kJ / 650 kcal
- Protein
- 31.1 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 44.2 g
- Nasycený tuk
- 10.4 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 1674.6 mg
Alternativní recepty
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45 min
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
35min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Silverbeet and mushroom tart (Diabetes)
1 godz. 35 min
Steamed prawns or scallops
20 min
Chinese-style chicken
25min
Braised Duck With Sour Plum Sauce
2 Std. 35 Min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Chilli garlic prawns
10min
Thai red chicken curry and rice
40 min