Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 scalogno (30 g circa)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio cottura 14-15 minuti)
- 60 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
nebo 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 4 asparagi, mondati e a rondelle
- 100 g di yogurt greco senza zucchero
- 200 g di gamberetti freschi sgusciati ed eviscerati
- 20 g burro a pezzi
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 4 cucchiaini di glassa di aceto balsamico
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1874 kJ / 448 kcal
- Protein
- 18.7 g
- Sacharidy
- 66.6 g
- Tuk
- 13.7 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto gamberi e carciofi
30 min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40 Min
Risotto al salmone affumicato
30 min
Risotto salmone e finocchio
35min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Risotto con gamberetti su crema di piselli
50min
Risotto asparagi e fragole
35min
Risotto con gamberi e fiori di zucca al profumo di tartufo
50min
Risotto spinaci e gamberetti
30 min
Risotto alle pere e gamberetti
50min
Risotto con crema di asparagi
50min
Risotto zucchine e gamberi
1h 15min