
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ pomeranče chemicky neošetřeného, tence okrájená kůra, vylisovaná šťáva
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 500 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 200 gramů brambor na plátky (5 mm)
- 300 gramů kedluben na proužky (1 cm)
- 2 krůtí plátky (250 gramů)
- ½ čajové lžičky soli a trochu navíc na maso
- 2 - 3 špetky mletého černého pepře a trochu navíc na maso
- 40 gramů smetany nízkotučné, 7 % tuku
- 1 vrchovatá čajová lžička škrobu
- 3 - 4 špetky kari podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 353 kcal / 1471 kJ
- Protein
- 36 g
- Tuk
- 9 g
- Sacharidy
- 28 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vepřová pečeně s omáčkou ze sušených švestek
40min
Krůtí závitky po indicku
1hod. 10min
Kuřecí kousky s mandlemi a rýží
50min
Kuřecí stehna s bylinkovou salsou a salátem z bílých fazolí s rukolovým pestem
55min
Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou
40min
Papriková omeleta s kukuřično-rajčatovou salsou
40min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min
Krůtí maso s mangoldem a houbami
40min
Kuřecí frikasé s chřestem
1hod.
Špízy s kuřecími kuličkami s rýží
1hod. 25min
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30min
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50min