Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Impasto
- 200 g di acqua
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 450 g di farina tipo 00
- 50 g di pecorino Romano grattugiato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 10 g di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- g di olio extravergine di oliva + q.b.
Condimento
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
-
100
g di provola siciliana o calabrese a pezzi (3-4 cm)
nebo 100 g di scamorza stagionata a pezzi (3-4 cm) - 5 filetti di acciuga sotto sale
- 60 g di cipolla, mondata e in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi sgocciolata (peso netto)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di pangrattato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2569 kJ / 614 kcal
- Protein
- 21.6 g
- Sacharidy
- 82.6 g
- Tuk
- 24.2 g
- Vláknina
- 4.6 g
Alternativní recepty
Mafalde siciliane
2 Std. 15 Min
Sfincione favarese
3h
Iris siciliani
4sa 10 dk
Granita di gelsi
15 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Muffolette
3h
Ravioli di ricotta
1h 35min
Cartocci e viennesi siciliani
3sa 15 dk
Panelle
1 Std. 25 Min
Rosticceria siciliana
2小时
Pane siciliano
2h 45min