Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Impasto
- 200 g di acqua
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 450 g di farina tipo 00
- 50 g di pecorino Romano grattugiato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 10 g di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- g di olio extravergine di oliva + q.b.
Condimento
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
-
100
g di provola siciliana o calabrese a pezzi (3-4 cm)
nebo 100 g di scamorza stagionata a pezzi (3-4 cm) - 5 filetti di acciuga sotto sale
- 60 g di cipolla, mondata e in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi sgocciolata (peso netto)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di pangrattato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2569 kJ / 614 kcal
- Protein
- 21.6 g
- Sacharidy
- 82.6 g
- Tuk
- 24.2 g
- Vláknina
- 4.6 g
Alternativní recepty
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 min
Mafalde siciliane
2h 15min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Gelo di anguria
3 Std. 30 Min
Muffolette
3 Std.
Sfincione favarese
3 Std.
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Pane siciliano
2h 45min
Panelle
1 Std. 25 Min
Rosticceria siciliana
2h
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min