Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Impasto
- 200 g di acqua
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 450 g di farina tipo 00
- 50 g di pecorino Romano grattugiato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 10 g di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- g di olio extravergine di oliva + q.b.
Condimento
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
-
100
g di provola siciliana o calabrese a pezzi (3-4 cm)
nebo 100 g di scamorza stagionata a pezzi (3-4 cm) - 5 filetti di acciuga sotto sale
- 60 g di cipolla, mondata e in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi sgocciolata (peso netto)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di pangrattato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2569 kJ / 614 kcal
- Protein
- 21.6 g
- Sacharidy
- 82.6 g
- Tuk
- 24.2 g
- Vláknina
- 4.6 g
Alternativní recepty
Pane siciliano
2 Std. 45 Min
Muffolette
3 Std.
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Mafalde siciliane
2 godz. 15 min
Rosticceria siciliana
2 Std.
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Gelo di anguria
3 Std. 30 Min
Sfincione favarese
3 Std.
Timballo di anelletti al forno
1 Std. 40 Min
Panelle
1 Std. 25 Min
Frutta Martorana
27h 30min
Iris siciliani
4 Std. 10 Min