Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hummus
- 450 g Kichererbsen aus der Dose, gewaschen
- 200 g Wasser
- 100 g Tahina, weiß (Sesampaste z.B. von AlWadi)
- Zitronensaft zum Abschmecken
- 10 g Olivenöl etwas mehr zum Abschmecken
- Salz zum Abschmecken
- 2 Knoblauchzehen
Grüne Tahina
- 100 g Wasser
- 100 g Tahina, weiß (Sesampaste z.B. von AlWadi)
- 10 g Olivenöl
- 10 g frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- 10 g frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- ½ TL Salz
Israelischer Salat
- 200 - 250 g Salatgurke, in Würfeln (1 cm)
- 2 Tomate, reif, in Würfeln (1 cm)
- 2 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 Stängel frische Minze, Blättchen abgezupft
- Olivenöl zum Beträufeln
- 25 g Zitronensaft
- ½ TL Salz
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 266 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 5.2 g
Alternativní recepty
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45 min
Hummus
20min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Tabouleh
15 min
Hummus-Platte Greek Style
25 menit
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1h 20min
Kichererbsenpaste - Humus
13 Std.
Hummus
10 min
Gemüse-Taboulé
1h 45min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 godz.
Mandel-Naan-Brot (Pakistan)
1h 30min
Shakshuka mit Ziegenkäse
45 min