
Kompatibilní verze
Treska v páře s italskou rajčatovou omáčkou a dušenými bramborami
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 filety z tresky, bez kůže (každý cca 200 gramů)
- 3 čajové lžičky soli podle chuti
- 5 snítek petržele, čerstvé pouze lístky
- 700 gramů vody
- 700 gramů nových brambor velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
- 150 gramů cibule napůl
- 30 gramů olivového oleje
- 400 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 200 gramů rajčat na klínky
- 30 gramů rozinek
- 100 gramů černých oliv, vypeckovaných
- 20 gramů piniových oříšků
- 20 gramů kaparů, nakládaných
- 1 čajová lžička červené chilli papričky, sušené
- ¼ čajové lžičky soli podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 533.2 kcal / 2231 kJ
- Protein
- 48.4 g
- Tuk
- 15.9 g
- Sacharidy
- 51.9 g
- Vláknina
- 8.5 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Sodík
- 2525.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6hod. 45min
Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
30min
Mořský vlk v aromatické solné krustě
55min
Pstruh se zelenou čočkou
35min
Pstruh s celerovým pyré a omáčkou z potočnice
1hod. 30min
Dušená treska s tymiánem a citrónem
40min
Restované hovězí s caponatou
45min
Pošírovaná treska s pórkovou omáčkou, mrkví a rýží basmati
40min
Treska v páře s petrželovou krustou, novými bramborami a cuketou
40min
Bolognese classico
5hod.
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40min
Pstruh na páře a květákové pyré
1hod. 10min