Bochníky chleba, housky či rohlíky, bezlepkový nebo ochucený chléb – v našich receptech najdete vše! Hnětení a pečení chleba v pohodlí domova je tak snadné, že se do toho bez obav pustíte klidně každý den.
Vytvořte si vlastní mouku: V Thermomixu® rozemelte celá zrna a vytvořte tak množství různých druhů celozrnné mouky pro přípravu chleba.
Co můžete přidat: Po rozhnětení přidejte další suroviny, jako rozinky, ořechy, strouhaný sýr nebo olivy, a poté znovu na několik sekund rozhněťte, aby se všechno dobře promíchalo.
Zkontrolujte, zda je těsto správně připravené: Chcete-li zkontrolovat nakynuté těsto, jemně na něj zatlačte konečkem prstu. Jeho otisk by měl pomalu zmizet. Pokud se tvar těsta do původní podoby vrátí rychle, těsto nenakynulo dostatečně. Pokud otisk nezmizí, těsto je přepracované. Přepracované těsto v troubě tolik nenakyne, ale bude stále dobře chutnat.
Je chléb hotový? Vyjměte jej z trouby a poklepejte na jeho spodní část. Pokud zní dutě, chléb je dostatečně upečený.