Objevte naši nabídku chlebů

Bochníky chleba, housky či rohlíky, bezlepkový nebo ochucený chléb – v našich receptech najdete vše! Hnětení a pečení chleba v pohodlí domova je tak snadné, že se do toho bez obav pustíte klidně každý den.

Naše nejoblíbenější chleby

Bezlepkový chléb

Každé ráno čerstvé pečivo

Upéct čerstvé pečivo k snídani se můžete rozhodnout až na poslední chvíli, pokud máte v ledničce připravené těsto. Použijte poloviční množství droždí a těsto přikryté naolejovanou potravinovou fólií skladujte v ledničce max. 3 dny. Pomalé kynutí v chladu dodá pečivu ještě lepší chuť. Ráno odeberte dostatek těsta na bulky (přibližně 50 g na kus). Pomoučenýma rukama z něj pak jemně vytvarujte koule a uchovejte přitom v těstu co nejvíce vzduchu. Bulky nechte krátce nakynout, zatím předehřejte troubu na teplotu 180–200 ºC. Pečte v troubě po dobu 15–18 minut a poté už si k snídani můžete vychutnat čerstvé pečivo.

Pečivo k snídani

Jak těsto nejlépe vykyne

Nejlepší prostředí pro kynutí těsta obvykle představuje místo bez průvanu o teplotě 24–27ºC. V případě chladnějšího počasí nebo při přípravě tučnějšího těsta (například na briošky) vytvoříte optimální podmínky tak, že těsto vložíte do Varomy a použijete režim fermentace TM6®.

Pečivo z celého světa

Rychlé tipy

Vytvořte si vlastní mouku: V Thermomixu® rozemelte celá zrna a vytvořte tak množství různých druhů celozrnné mouky pro přípravu chleba.
Co můžete přidat: Po rozhnětení přidejte další suroviny, jako rozinky, ořechy, strouhaný sýr nebo olivy, a poté znovu na několik sekund rozhněťte, aby se všechno dobře promíchalo.
Zkontrolujte, zda je těsto správně připravené: Chcete-li zkontrolovat nakynuté těsto, jemně na něj zatlačte konečkem prstu. Jeho otisk by měl pomalu zmizet. Pokud se tvar těsta do původní podoby vrátí rychle, těsto nenakynulo dostatečně. Pokud otisk nezmizí, těsto je přepracované. Přepracované těsto v troubě tolik nenakyne, ale bude stále dobře chutnat.
Je chléb hotový? Vyjměte jej z trouby a poklepejte na jeho spodní část. Pokud zní dutě, chléb je dostatečně upečený.

Ochucené pečivo