Představte si spíž plnou domácích dobrot – křupavé sušenky, sklenice se šťavnatými marmeládami, nakládané okurky. Využijte doma co nejvíce surovin a zaměřte se na minimalizování odpadu při vaření.
• Zbylé párky a zeleninu přidejte k rýži, a získáte tak vydatné rizoto. Jako základ použijte klasický recept na rizoto.
• Z ne zcela čerstvých hroznů, banánů a citrusů si v Thermomixu® připravte smoothie.
• Zbylou rýži nebo těstoviny použijte na přípravu rychlého salátu.
• Skleněné nádoby vám pomohou získat přehled, co máte v lednici. Když uvidíte, co je uvnitř, je pravděpodobnější, že to použijete.
• Věnujte jeden večer v každém týdnu dojídání zbytků z lednice. Buďte kreativní!
• Zmrazte zbytky zeleniny a použijte je pak na domácí vývar.