Objevte italskou kuchyni

Itálie je proslulá svou historií, kulturou a úchvatnou krajinou, ale především svou kulinářskou vášní a tradicí. Jedinečné chutné recepty se předávají z generace na generaci. Připojte se k nám na cestě za gastronomií této mimořádné země.

Nadčasová klasika

Z generace na generaci

Sladké tradice

Bylinky a koření

Jemné dochucení, které může hrát obrovskou roli

Bylinky a koření, naši spolehliví spojenci při vaření, jsou charakteristickým rysem mnoha italských receptů. Jejich lokální používání je hluboce zakořeněno v historii italských regionů a je rovněž ovlivněno místními víny. Zjistěte, jaké bylinky a koření se nejčastěji používají v Lombardii – domově naší hvězdy komunity Thermomix® Irene Bassi.

Přečtěte si rozhovor

Italská kvalita

Itálie je po celém světě známá jako domov dobrého jídla. Ve skutečnosti má tato evropská země největší počet potravin s chráněným označením původu (CHOP) a chráněným zeměpisným označením (CHZO). Zde jsou některé z nejznámějších italských potravinářských výrobků:

Parmigiano Reggiano Známý jako „král sýrů“ díky své jedinečné a nenapodobitelné chuti. Může se chlubit historií trvající devět století a je známý svou chutí, vůní a kvalitou zpracování.

Balzámový ocet z Modeny Vyrábí se od dob starých Římanů a jedná se o ochucovadlo získávané fermentováním hroznového moštu (čerstvě drcená hroznová šťáva) z vybraných vinic. Hroznový mošt se nechává kvasit v dřevěných sudech. Jeho aromatická, sladká a lehce kyselá chuť vylepšuje díky své všestrannosti pokrmy všeho druhu – od předkrmů až po dezerty.

Pistácie z Bronte Tato konkrétní odrůda pistácií je symbolem toho, co to znamená být ze Sicílie. Jde o surovinu oceňovanou pro originální chuť a univerzálnost při vaření a pečení – od sladkých pokrmů po slané. Možnosti použití jsou neomezené a výsledek je vždy jedinečný.

Pomeranče z Ribery Další sicilský poklad – světlé pomeranče z oblasti Ribera. Jsou sladké a šťavnaté, skvělé jako osvěžující ovocná šťáva a při přípravě jídel jsou velmi univerzální.

Čočka Castelluccio di Norcia Vzácná a starověká luštěnina vysoké kvality s pozoruhodnými nutričními hodnotami. Díky omezené produkci v průběhu celého roku je tento druh čočky nestandardním produktem s nezaměnitelnou chutí.

Mozzarella z buvolího mléka Nejslavnější italský mléčný výrobek. Tento sýr je měkký, sladký a současně mírně kyselý. Má zcela jedinečnou chuť a užít si jej v jeho čisté podobě je pro chuťové pohárky skutečným zážitkem.

Na Cookidoo® najdete celou řadu nápadů a inspirace pro přípravu jídel s těmito vynikajícími italskými produkty.

Objevte naše italské kolekce

Vydejte se na cestu za gastronomií Itálie

OBJEVTE DALŠÍ ITALSKÉ SPECIALITY