Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 50 g bacon lardons, smoked, diced
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
-
1
sprig fresh rosemary, leaves only
nebo 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only - 60 g carrots, cut in pieces
- 60 g celery, cut in pieces
-
230
g tinned borlotti beans, rinsed and drained
nebo dried borlotti beans, cooked weight (see tip) -
150
g tinned chopped tomatoes
nebo ripe tomatoes, peeled and diced - 1000 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g dried ditalini pasta
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- grated Parmesan cheese, for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1309 kJ / 314 kcal
- Protein
- 10.7 g
- Sacharidy
- 26.2 g
- Tuk
- 17 g
Alternativní recepty
Lentil and Bacon Soup
8h 55 min
Italian Sausage and Orzo Soup
35 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Minestrone
45 min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Danish Split Pea Soup
1h
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Minestrone
45 min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12 godz. 45 min
Tuscan Bean Soup
50 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min