Španělsko je známé svou historií, kulturou a působivou krajinou. Především je však proslavené svou kulinářskou vášní a tradicí. Vydejte se s námi na výlet do jedné z nejvšestrannějších světových kuchyní.
1. Extra panenský olivový olej
Olivovému oleji se také říká „tekuté zlato“ a je základem většiny španělských jídel. Je bohatý na mononenasycené mastné kyseliny, které jsou prospěšné našemu zdraví, zejména pro kardiovaskulární systém.
2. Trhy a sezónní potraviny
Jednou z gastronomických tradicí ve Španělsku je, že si každá rodina jde alespoň jednou týdně nakoupit potraviny. Španělé tak mohou při vaření používat ty nejlepší suroviny, které najdou na trhu –čerstvé sezónní ovoce a zeleninu, vysoce kvalitní maso a čerstvé ryby. Čerstvé a sezónní ingredience španělské kuchyni dodávají její jedinečný ráz.
3. Výborná vína
Španělsko je známé svým vínem a v současnosti se chlubí celkem 70 registracemi označení původu exkluzivně pro tento produkt. Příznivé klima a půda zaručují skvělé podmínky pro širokou škálu prvotřídních vín.
4. Oblíbené tapas
Tapas jsou gastronomickou lahůdkou. Jedná se o malé pokrmy, které můžete najít ve většině barů ve Španělsku a které vám zaručí jedinečný kulinářský zážitek. S platformou Cookidoo® můžete tapas vyzkoušet v pohodlí vlastního domova.
5. Neodolatelné sýry
Španělsko produkuje širokou škálu sýrů, od čerstvých až po uzené, od kravích po ovčí či kozí. Celkem lze v této zemi najít 26 druhů sýra s registrovaným označením původu.