Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů slávek jedlých, čerstvých
- 160 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 40 gramů olivového oleje
- 200 gramů syrových kalamárů
- 200 gramů různých paprik (např. červených, zelených), na kousky (3 cm)
- 50 gramů klobásy chorizo, na tenké plátky
- 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných, včetně šťávy, krájených nahrubo
- 1 ½ čajové lžičky soli, jemné
- 2 špetky šafránu, blizen
- 200 gramů vody
-
½
čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty, domácí
nebo ½ kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody) - 350 gramů bílé rýže, krátkozrnné, 13 min. vaření (viz tip)
- 50 gramů krevet, střední velikosti, čerstvých, oloupaných
- 1 citrón, na čtvrtky, pro servírování
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1593 kJ / 377 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35min
Těstoviny s cuketovou omáčkou a tygřími krevetami s citrónem
30min
Orientální bramborový salát
2 Std.
Chilli con carne s bílými fazolemi
55min
Hruškový dip s křenem a borůvkami
Žádné hodnocení
Salát s krevetami, uzeným lososem a avokádovým dipem
20 min
Slávky alla Medoc
50 Min
Rybí guláš s krevetami
45min
Béarnská omáčka
20 min
Černé rizoto s chobotnicí
1h 15min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min