Zařízení & příslušenství
Rizoto s mořskými plody a chorizem
Příprava 35min.
Celkový 1hod. 5min.
6 porcí
Suroviny
-
400 gramů slávek jedlých, čerstvých
-
160 gramů cibule napůl
-
2 stroužky česneku
-
40 gramů olivového oleje
-
200 gramů syrových kalamárů
-
200 gramů různých paprik (např. červených, zelených), na kousky (3 cm)
-
50 gramů klobásy chorizo na tenké plátky
-
400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných včetně šťávy, krájených nahrubo
-
1 ½ čajové lžičky soli, jemné
-
2 špetky šafránu, blizen
-
200 gramů vody
-
½ kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)½ čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty domácí
-
350 gramů bílé rýže, krátkozrnné 13 min. vaření (viz tip)
-
50 gramů krevet, střední velikosti čerstvých, oloupaných
-
1 citrón na čtvrtky, pro servírování
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porce
Protein
17 g
Kalorie
1593 kJ /
377 kcal
Tuk
11 g
Vláknina
3 g
Sacharidy
51 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Skvělá chuť
72 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
30min.
Chawan mushi (japonský předkrm)
35min.
Rolovaná jehněčí plec s kapary a ančovičkami
Žádné hodnocení
Rybí guláš s krevetami
45min.
Černé rizoto s chobotnicí
1hod. 15min.
Bramborový salát s lososem a avokádem
1hod. 10min.
Telecí závitky s nivou a sýrovou omáčkou
55min.
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
1hod. 10min.
Kořeněné kuličky s čínskými nudlemi
1hod. 30min.
Pomerančový dresink s kari
5min.
Bliny s rajčatovo-avokádovou salsou a křenovou omáčkou
45min.
Holandská omáčka
15min.