
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů slávek jedlých, čerstvých
- 160 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 40 gramů olivového oleje
- 200 gramů syrových kalamárů
- 200 gramů různých paprik (např. červených, zelených), na kousky (3 cm)
- 50 gramů klobásy chorizo, na tenké plátky
- 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných, včetně šťávy, krájených nahrubo
- 1 ½ čajové lžičky soli, jemné
- 2 špetky šafránu, blizen
- 200 gramů vody
- ½ čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty, domácí
- 350 gramů bílé rýže, krátkozrnné, 13 min. vaření (viz tip)
- 50 gramů krevet, střední velikosti, čerstvých, oloupaných
- 1 citrón, na čtvrtky, pro servírování
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1593 kJ / 377 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35min
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45min
Lososová skotská vejce s omáčkou z medové hořčice
1hod.
Kaštanová krémová polévka
1hod. 10min
Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
30min
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40min
Čočka s krevetami
20min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
1hod.
Tilápie s červeným kari
40min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Čekanka s mletým masem, rýží a rajčatovou omáčkou
Žádné hodnocení
1hod.