Rizoto s mořskými plody a chorizem

Rizoto s mořskými plody a chorizem

4.3 9 hodnocení
Příprava 35min.
Celkový 1hod. 5min.
6 porcí

Suroviny

  • 400 gramů slávek jedlých, čerstvých
  • 160 gramů cibule napůl
  • 2 stroužky česneku
  • 40 gramů olivového oleje
  • 200 gramů syrových kalamárů
  • 200 gramů různých paprik (např. červených, zelených), na kousky (3 cm)
  • 50 gramů klobásy chorizo na tenké plátky
  • 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných včetně šťávy, krájených nahrubo
  • 1 ½ čajové lžičky soli, jemné
  • 2 špetky šafránu, blizen
  • 200 gramů vody
  • ½ čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty domácí
    ½ kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
  • 350 gramů bílé rýže, krátkozrnné 13 min. vaření (viz tip)
  • 50 gramů krevet, střední velikosti čerstvých, oloupaných
  • 1 citrón na čtvrtky, pro servírování

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porce

Protein 17 g
Kalorie 1593 kJ / 377 kcal
Tuk 11 g
Vláknina 3 g
Sacharidy 51 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...