Zařízení & příslušenství
Rizoto s mořskými plody a chorizem
Příprava 35min.
Celkový 1hod. 5min.
6 porcí
Suroviny
-
400 gramů slávek jedlých, čerstvých
-
160 gramů cibule napůl
-
2 stroužky česneku
-
40 gramů olivového oleje
-
200 gramů syrových kalamárů
-
200 gramů různých paprik (např. červených, zelených), na kousky (3 cm)
-
50 gramů klobásy chorizo na tenké plátky
-
400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných včetně šťávy, krájených nahrubo
-
1 ½ čajové lžičky soli, jemné
-
2 špetky šafránu, blizen
-
200 gramů vody
-
½ kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)½ čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty domácí
-
350 gramů bílé rýže, krátkozrnné 13 min. vaření (viz tip)
-
50 gramů krevet, střední velikosti čerstvých, oloupaných
-
1 citrón na čtvrtky, pro servírování
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porce
Protein
17 g
Kalorie
1593 kJ /
377 kcal
Tuk
11 g
Vláknina
3 g
Sacharidy
51 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Skvělá chuť
72 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45min.
Sicilský krevetový salát
40min.
Rybí guláš s krevetami
45min.
Losos en crôute s citrónovým rizotem
1hod. 15min.
Hovězí na tamarindu s rýží
1hod.
Čočka s krevetami
20min.
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min.
Lososový krém s pažitkovou omeletou a pečenými kaštany - 2017
50min.
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45min.
Rizoto se salsicciou a hráškem
40min.
Spaghettini s omáčkou ze slávek a srdcovek
1hod. 5min.
Marinované krevety
1hod. 10min.