
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů slávek jedlých, čerstvých
- 160 gramů cibule napůl
- 2 stroužky česneku
- 40 gramů olivového oleje
- 200 gramů syrových kalamárů
- 200 gramů různých paprik (např. červených, zelených), na kousky (3 cm)
- 50 gramů klobásy chorizo na tenké plátky
- 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných včetně šťávy, krájených nahrubo
- 1 ½ čajové lžičky soli, jemné
- 2 špetky šafránu, blizen
- 200 gramů vody
-
½
čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty domácí
nebo ½ kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody) - 350 gramů bílé rýže, krátkozrnné 13 min. vaření (viz tip)
- 50 gramů krevet, střední velikosti čerstvých, oloupaných
- 1 citrón na čtvrtky, pro servírování
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 377 kcal / 1593 kJ
- Protein
- 17 g
- Tuk
- 11 g
- Sacharidy
- 51 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krevetová polévka s batáty
45min
Pikantní salát s mletým kuřecím masem
30min
Pekingské kuře
50min
Kuřecí stehenní řízky v satay omáčce
35min
Čočka s krevetami
20min
Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
2hod. 30min
Sicilský krevetový salát
40min
Steak s rukolovým salátem
35min
Pad thai
45min
Guacamole s mangem a brusinkami
10min
Polévka Tom Yum
15min
Guacamole s kaviárem
10min