Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů slávek jedlých, čerstvých
- 160 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 40 gramů olivového oleje
- 200 gramů syrových kalamárů
- 200 gramů různých paprik (např. červených, zelených), na kousky (3 cm)
- 50 gramů klobásy chorizo, na tenké plátky
- 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných, včetně šťávy, krájených nahrubo
- 1 ½ čajové lžičky soli, jemné
- 2 špetky šafránu, blizen
- 200 gramů vody
-
½
čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty, domácí
nebo ½ kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody) - 350 gramů bílé rýže, krátkozrnné, 13 min. vaření (viz tip)
- 50 gramů krevet, střední velikosti, čerstvých, oloupaných
- 1 citrón, na čtvrtky, pro servírování
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1593 kJ / 377 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lišková polévka
1 Std. 40 Min
Slávky alla Medoc
50min
Hrášková polévka s kalamáry a restovanými cherry rajčaty
50min
Kuřecí chilli salát s citrusy
27min
Penne se slávkami
1 godz. 5 min
Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka
1h 15 min
Jelení ragú s hořkou čokoládou
9h 30min
Černé rizoto s chobotnicí
1h 15 min
Gnocchi s krevetovo-pórkovou omáčkou
25min
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
1h 20 min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min
Kachna 5 vůní s houbami, asijskou zeleninou a rýží
1 godz. 5 min