Dospívání je bouřlivé, ale úžasné období, pro které je typický rychlý růst a spousta emocionálních změn jak u chlapců, tak u dívek. Důležité je vytvořit si správné stravovací návyky. Rodiče by měly jít svým dětem příkladem tím, že jim budou nabízet rozmanité potraviny, včetně ovoce, zeleniny, luštěnin, obilovin a kvalitních bílkovin.
Příprava domácích alternativ ke zpracovaným produktům ze supermarketů je s Thermomixem® často levnější a chutnější. Zkuste na Cookidoo® vyhledávat recepty pro váš rodinný stůl a objevte, nebo si vytvořte, domácí verze všech oblíbených pokrmů vaší rodiny.
Když vezmete v úvahu, kolik pracovních a rodinných povinností dospělý člověk má, může být život v dospělosti velmi náročný. Klíčové je udržet si ve všem pořádek. Dovolte Thermomixu®, aby těžkou práci odvedl za vás, a soustřeďte se na věci, na kterých skutečně záleží (například na čas strávený se svými blízkými).
Dospělé ženy by se měly zaměřit na příjem železa, zejména během menstruace. Skvělými zdroji železa jsou například červené maso, obohacené cereálie, tučné ryby, ořechy nebo sušené ovoce. Stravování podle cyklu navíc podporuje hormonální rovnováhu. Ve folikulární fázi (obvykle 1.–14. den cyklu) si dopřejte bobulovité ovoce a listovou zeleninu, které vám dodají energii. Komplexní sacharidy v luteální fázi pak mohou pomoci zmírnit příznaky PMS.
Během těhotenství i kojení jsou nesmírně důležité energetické a výživové požadavky. Kromě toho, že je třeba vyhýbat se některým potravinám a věnovat zvláštní pozornost bezpečnosti potravin, je nezbytné zajistit si dostatečný příjem minerálních látek, jako jsou železo, vápník, jód a kyselina listová (vitamin B9).
Když do rodiny přijde nový človíček, může to navíc znamenat, že na vaření nezbývá mnoho času. Zajistěte si náskok, ještě než se miminko narodí – navařte si větším množství a oblíbená jídla si zamrazte. Zde jsou naše nejlepší tipy pro vaření většího množství s Thermomixem®:
Když si na přípravu těchto základů pro vaření ve velkém uděláte čas, po porodu si za to poděkujete, protože finální příprava jídel bude mnohem snazší.
S přibývajícím věkem je pro ženy stále důležitější udržovat si správné střevní zdraví, přímo ovlivňující trávení, správnou hladinu energie a dobrou náladu. Zásadní roli v péči o zdravý střevní mikrobiom hrají fermentované potraviny bohaté na probiotika. S programem Fermentace__ si můžete doma snadno připravit fermentované potraviny bohaté na živiny, s nimiž si zajistíte čerstvost a vyhnete se konzervačním látkám.
Pro jednoduchý úvod do světa fermentování si zkuste připravit tekutý jogurt:
1. Do mixovací nádoby vložte 2 000 gramů mléka, přidejte 120 gramů jogurtu a 50–80 gramů krystalového cukru. Poté míchejte 10 sek./rychlost 3.
2. Spusťte program Fermentování/12 hod./50 °C.
3. Po uplynutí této doby promíchejte 10 sek./rychlost 4. Přendejte do skleněných jogurtových sklenic nebo lahviček a před podáváním nechte alespoň 2 hodiny vychladit. Uchovávat můžete tekuté jogurty v chladničce až 8 dní.