Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g butter, plus extra for greasing
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g mozzarella cheese, cut into pieces (2-3 cm)
- 1450 g water
- 320 g penne pasta
- 3 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into eighths and layers separated
- 340 g marinated artichoke hearts, drained and cut into quarters
- 120 g fresh baby spinach leaves
- 2 sprigs fresh mint, leaves only, cut into pieces
- 40 g plain flour
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp onion salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cayenne pepper (optional)
- 200 g sour cream
- 100 g frozen green peas, thawed
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2571.3 kJ / 612.2 kcal
- Protein
- 21.8 g
- Sacharidy
- 47 g
- Tuk
- 35.6 g
- Nasycený tuk
- 22.1 g
- Vláknina
- 9.9 g
- Sodík
- 860.5 mg
Alternativní recepty
Lentil moussaka
3h 30min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Fresh tomato tart
40min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Melanzane parmigiana
2h 5min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
Ravioli with zucchini sauce
35 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Black bean enchiladas
1h 20 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min