Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Quinoa and spelt crackers
- ½ tsp dried thyme
- 100 g white quinoa
- 100 g spelt flour
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g water
- 50 g macadamia oil
- 25 g linseeds (flaxseeds)
- 45 g sesame seeds
- ½ tsp salt
Hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 60 g sun-dried tomatoes
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 50 g tahini
- ½ tsp salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch paprika, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187.3 kJ / 520.7 kcal
- Protein
- 13.6 g
- Sacharidy
- 50.9 g
- Tuk
- 27.5 g
- Nasycený tuk
- 3.6 g
- Vláknina
- 9.5 g
- Sodík
- 762.1 mg
Alternativní recepty
Five seed bread
1h 50min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1h 45min
White bean dip with chimichurri
15 min
Spiced roasted mixed nuts
25min
Dessert dukkah
1h
Za'atar seasoning
5min
Fermented beetroot and apple salsa
72h
Chunky basil pesto dip
10min
Oatcakes with Moroccan hommus
50 Min
Speedy beans on toast
20min
Hommus
15 min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5min