Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Quinoa and spelt crackers
- ½ tsp dried thyme
- 100 g white quinoa
- 100 g spelt flour
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g water
- 50 g macadamia oil
- 25 g linseeds (flaxseeds)
- 45 g sesame seeds
- ½ tsp salt
Hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 60 g sun-dried tomatoes
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 50 g tahini
- ½ tsp salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch paprika, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187.3 kJ / 520.7 kcal
- Protein
- 13.6 g
- Sacharidy
- 50.9 g
- Tuk
- 27.5 g
- Nasycený tuk
- 3.6 g
- Vláknina
- 9.5 g
- Sodík
- 762.1 mg
Alternativní recepty
Peanut and soba noodle slaw
20 Min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Cranberry and rosemary chutney
40min
Speedy beans on toast
20 Min
Baked artichoke dip
35 Min
White bean dip with chimichurri
15min
Coriander pesto
5 Min
Chunky basil pesto dip
10 Min
Quick beetroot relish
40min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 Min
Hommus
15min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5 Min