Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 2 tablespoons for frying
- 1 red onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 100 g fresh mushrooms, cut into quarters (e.g. button or Swiss brown)
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp sumac
- 400 g canned pinto beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp chia seeds
- 1 ½ tbsp psyllium husks
- 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 6 bread rolls of choice, cut into halves horizontally (see Tips)
- 6 slices vegan cheese (see Tips)
- iceberg lettuce, to serve
- ketchup, to serve (see Tips)
- tomatoes, cut into slices, to serve
- red onion, cut into slices, to serve
- avocado, flesh only, cut into slices, to serve
- vegan mayonnaise, to serve (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1860.7 kJ / 443 kcal
- Protein
- 12.8 g
- Sacharidy
- 44.4 g
- Tuk
- 21.4 g
- Vláknina
- 10.9 g
Alternativní recepty
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 Std. 30 Min
Millet cashew stir-fry
30min
Pea and garden mint fritters
25 Min
Blue cheese tofu dressing
5 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40 min