
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lemon chilli dressing
- 4 pieces lemon peel (1 x 5 cm), no white pith
- 1 long red chilli deseeded if preferred
- 3 sprigs fresh lemon thyme leaves only
- 1 garlic clove
- 40 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice
Vegetable bake
- olive oil for greasing
- 1 - 2 Ruby Lou potatoes peeled and cut into very thin slices (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 300 g sweet potato cut into pieces (4-5 cm)
- 200 g carrot cut into pieces (4-5 cm)
- 100 g zucchini cut into pieces (4-5 cm)
- 40 g cornflour
- 80 g red onion cut into thin strips
- 80 g red capsicum deseeded and cut into thin strips
- 1 egg
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g fresh Swiss brown mushrooms cut into slices
- 30 g fresh baby spinach leaves to serve
- 70 g goat's milk feta crumbled, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 258.8 kcal / 1087.5 kJ
- Protein
- 7.9 g
- Tuk
- 12.3 g
- Sacharidy
- 25.5 g
- Vláknina
- 6.6 g
- Nasycený tuk
- 3.2 g
- Sodík
- 359.7 mg
Alternativní recepty
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Mediterranean vegetable bake
50min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1hod.
Warm sweet potato and chickpea salad
45min
Pumpkin tart
2hod. 15min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1hod. 35min
Beetroot, feta and spinach quiche
1hod. 40min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1hod. 35min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1hod. 15min
Feta, spinach and potato frittata
1hod.