Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g basmati rice
- 150 g acorn squash, trimmed, cut into halves and cut into thin slices (5 mm)
- 160 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (1 cm)
- 150 g fresh green beans, trimmed and cut into quarters
- 100 g frozen green peas, thawed
- 280 g jarred marinated artichoke hearts, drained and cut into halves
- 10 cm piece fresh ginger, peeled
- 6 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 50 g olive oil
- 2 dried bay leaves
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 pinches saffron threads
- 1 tsp ground smoked paprika
- ½ tsp chilli powder, to taste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g dry white wine
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 600 g water
- 40 g slivered almonds, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1846.3 kJ / 439.5 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 62.6 g
- Tuk
- 13.4 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 12.4 g
- Sodík
- 961.2 mg
Alternativní recepty
Potato and green pea curry
50 dk
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Caribbean curry
40min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 dk
Harvest nut roast with gravy
1sa 30 dk
Pulse and pumpkin curry
30 dk
Pumpkin and tempeh bobotie
1 Std. 5 Min
Autumn vegetable gratin
50 dk
Rendang curry
30 dk
Three-bean shepherd's pie
26h