
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g basmati rice
- 150 g acorn squash trimmed, cut into halves and cut into thin slices (5 mm)
- 160 g red capsicum deseeded and cut into pieces (1 cm)
- 150 g fresh green beans trimmed and cut into quarters
- 100 g frozen green peas thawed
- 280 g jarred marinated artichoke hearts drained and cut into halves
- 10 cm piece fresh ginger peeled
- 6 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 50 g olive oil
- 2 dried bay leaves
- 4 cardamom pods crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 pinches saffron threads
- 1 tsp ground smoked paprika
- ½ tsp chilli powder to taste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 3 sprigs fresh thyme leaves only
- 100 g dry white wine
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 600 g water
- 40 g slivered almonds for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 439.5 kcal / 1846.3 kJ
- Protein
- 11 g
- Tuk
- 13.4 g
- Sacharidy
- 62.6 g
- Vláknina
- 12.4 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Sodík
- 961.2 mg
Alternativní recepty
Lentil and pumpkin pot pies
1hod. 25min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1hod.
Millet cashew stir-fry
30min
Sweet potato lasagne
1hod. 20min
Sweet and sour tempeh
50min
Rendang curry
30min
Hearty gluten free vegetarian lasagne
3hod. 5min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Vegetable lasagne
1hod. 35min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min