Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů vody
- 200 gramů růžiček brokolice
- 500 gramů čerstvého špenátu, bez stopek
-
80
gramů smetany, min. 30 % tuku
nebo 80 gramů smetany na vaření - 5 gramů agar-agaru (cca 2 vrchovaté čajové lžičky)
- 100 gramů feta sýru, na kostičky
- 100 gramů kozího sýru, na kostičky
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 1 polévková lžíce olivového oleje, na vymazání formy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1010 kJ / 243 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuličky z krůtího masa se zeleninovými tagliatelle a omáčkou tzatziki
1 Std.
Dýňové půlměsíčky s tomatovým dipem
1 Std.
Cuketové věžičky s orientální jehněčí náplní
1 Std. 30 Min
Pohankové krekry s černuchou
1 Std.
Květákové kari s limetkou a fazolemi
50 Min
Máslo s lískovými oříšky
1 Std. 30 Min
Lasagne s kysaným zelím
1 Std. 50 Min
Bulgurovo-špenátové placky s vejci a rajčatovým čatní
1 godz. 10 min
Ryba s bramborami a rajčatovou omáčkou
50 Min
Sýrové tyčinky s rozmarýnem (bez lepku)
1 godz. 20 min
Špenátový quiche s kandovanou citrónovou kůrou
1 godz. 20 min
Bezlepkové čokoládové kostky
50 Min