
Zařízení & příslušenství
Vejce ve falafelu s jogurtovou omáčkou
Příprava 30min
Celkový 50min
6 porcí
Suroviny
Vejce
-
vajec, středních (53-63 gramů) chlazených6
-
voda na dolití ke značce 1 l
Jogurtová omáčka
-
jogurtu, 3,5 % tuku400 gramů
-
čerstvě vymačkané šťávy z limetky15 gramů
-
medu10 gramů
-
mletého kardamomu½ čajové lžičky
-
černého pepře, mletého1 čajová lžička
-
soli1 čajová lžička
Falafel
-
jarní cibulky na kroužky (1 cm)110 gramů
-
stroužky česneku3
-
koriandru, čerstvého pouze lístky4 snítky
-
petržele, čerstvé pouze lístky4 snítka
-
žloutek1
-
bílé cizrny, konzervované slité400 gramů
-
olivového oleje20 gramů
-
citrónové šťávy, čerstvě vymačkané20 gramů
-
mletého koriandru1 čajová lžička
-
mletého kmínu1 čajová lžička
-
soli1 čajová lžička
-
hladké mouky40 gramů
-
kypřicího prášku do pečiva1 čajová lžička
-
strouhanky40 gramů
-
oleje na smažení1500 gramů
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie
405.3 kcal /
1695.8 kJ
Protein
15.2 g
Tuk
24.3 g
Sacharidy
33.2 g
Vláknina
5.8 g
Nasycený tuk
4.5 g
Sodík
563.3 mg