Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sýrové knedlíčky
- 60 gramů sýru eidamu
- 100 gramů strouhanky
- 1 špetka soli
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 30 gramů másla
- 3 polévkové lžíce mléka
- 1 vejce
Tuřínová polévka
-
350
gramů tuřínu
nebo 350 gramů kedlubny - 120 gramů mrkve
- 100 gramů pórku
- 80 gramů cibule
- 2 polévkové lžíce oleje, plus extra pro vymazání Varoma mísy
- 1000 gramů zeleninového vývaru
- 1 čajová lžička tymiánu, sušeného
- ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře černého, mletého
- 90 gramů hrášku, zeleného, mraženého
- pažitka, čerstvá, nasekaná, dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcí
- Kalorie
- 1060 kJ / 252 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35min
Hanácká trošková polévka
8h 55min
Pâté z hub
1 Std. 25 Min
Houbový Stroganoff
30min
Pomalu vařený fazolový cassoulet s ořechovým pestem
4h 30min
Jarní kuřátko v páře s quinou
1 Std. 30 Min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Chilli con soya
45min
Provensálská hrachová polévka s pistou
11h 20min
Zeleninová polévka s těstovinami
50 min
Šťavnatý vídeňský guláš
1h
Indický čočkový dahl
30min