Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sýrové knedlíčky
- 60 gramů sýru eidamu
- 100 gramů strouhanky
- 1 špetka soli
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 30 gramů másla
- 3 polévkové lžíce mléka
- 1 vejce
Tuřínová polévka
-
350
gramů tuřínu
nebo 350 gramů kedlubny - 120 gramů mrkve
- 100 gramů pórku
- 80 gramů cibule
- 2 polévkové lžíce oleje, plus extra pro vymazání Varoma mísy
- 1000 gramů zeleninového vývaru
- 1 čajová lžička tymiánu, sušeného
- ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře černého, mletého
- 90 gramů hrášku, zeleného, mraženého
- pažitka, čerstvá, nasekaná, dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcí
- Kalorie
- 1060 kJ / 252 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 Min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35 Min
Gulášová polévka s balzamikem
1 Std. 30 Min
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Dýňová polévka s chorizem a řapíkatým celerem
30 Min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50 Min
Cizrnová polévka s jehněčím masem
45 Min
Drožďová polévka s pórkem
40 Min
Polévka z batátů s rybími kousky
40 Min
Marinované hovězí na červeném víně s polentou
12 Std. 30 Min
Polévka z odřezků ze zeleniny
50 Min