Kompatibilní verze
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g desiccated coconut
- 700 g cold water, plus extra for soaking rice
- 250 g basmati rice
- 600 - 800 g firm white fish fillets (such as rockling, trevally or cod) cut into pieces (3 cm)
- 1 lime, juice only (approx. 20 g)
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 70 g tamarind pulp
- 150 g hot water
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 garlic cloves
- 80 g brown onion
- 2 fresh long green chillies, cut into halves and deseeded, if desired
- 50 g fresh tomatoes
- 30 g coconut oil
- 1 tsp chilli powder, plus extra to taste (optional)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1672.8 kJ / 398.2 kcal
- Protein
- 30.2 g
- Sacharidy
- 24.6 g
- Tuk
- 18.9 g
- Nasycený tuk
- 15.4 g
- Vláknina
- 6.2 g
- Sodík
- 541.7 mg
Alternativní recepty
Gobi masala
30min
Sambhar
1h 30min
Avial (vegetables in yoghurt)
30min
Tarka dal
30min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Balti coconut fish curry
50 Min
Thai green chicken curry
30min
Achari paneer murgh
1h 5 min
Potato karakari
50 Min
Baingan ka bharta
1h 20 min
Goan prawn curry
25min