Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1060 g water
- 1 lime, juice only (approx. 20 g)
- 500 g firm white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 tsp black peppercorns
- 2 tsp chilli powder
- 1 cinnamon quill
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 2 - 4 fresh green chillies, small, deseeded if preferred
- 10 - 12 fresh curry leaves
- 1 tbsp tamarind paste
- 100 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pandan leaves (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 896 kJ / 213.3 kcal
- Protein
- 26.9 g
- Sacharidy
- 6.4 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 5.7 g
- Vláknina
- 4.9 g
- Sodík
- 733.8 mg
Alternativní recepty
Beef rendang
1h 55min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Balti coconut fish curry
50 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Prawn and chicken laksa
40 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15min
Spiced cauliflower pilau
20 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Coconut fish curry
1h 10 min