Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1060 g water
- 1 lime, juice only (approx. 20 g)
- 500 g firm white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 tsp black peppercorns
- 2 tsp chilli powder
- 1 cinnamon quill
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 2 - 4 fresh green chillies, small, deseeded if preferred
- 10 - 12 fresh curry leaves
- 1 tbsp tamarind paste
- 100 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pandan leaves (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 896 kJ / 213.3 kcal
- Protein
- 26.9 g
- Sacharidy
- 6.4 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 5.7 g
- Vláknina
- 4.9 g
- Sodík
- 733.8 mg
Alternativní recepty
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 Std.
Sambhar
1 Std. 30 Min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Lamb dhansak
25 Std. 45 Min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 Std. 15 Min
Rogani kumbh
45min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Sambal chilli
35 Min
Gado gado
1 Std.
Balti coconut fish curry
50min
Biryani
1 Std. 25 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min