Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Beetroot and salmon topping
- 1000 g water
- 100 g raw beetroot, peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 350 g fresh boneless, skinless salmon fillets
- 1 lemon, juice and zest only, no white pith
- 100 g watercress
- 1 tbsp Greek yoghurt
- 1 tbsp cream cheese
- 3 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp fresh ground black pepper
Blinis
- 2 tsp unsalted butter
- 150 g buckwheat flour
- 50 g wholemeal self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 225 g full cream milk
- 1 egg
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- olive oil spray, for frying
- sprig fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- fresh ground black pepper, to season
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 358.6 kJ / 85.4 kcal
- Protein
- 5.3 g
- Sacharidy
- 5.9 g
- Tuk
- 4.3 g
- Nasycený tuk
- 1.4 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 136.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Classic lemon tart
3 godz. 10 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25 min
Lemon ice cream torte
48h 40min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 Std. 20 Min
Brandy cream
15 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.
Smashed pea and bean dip
30 min
Walnut and blue cheese shortbread
1 Std. 20 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 Min
Oranges in caramel syrup with ginger wafers
4u. 30min
Smoked trout pâté
3 Std. 15 Min