Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 100 g water
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 280 g plain flour
- cornflour, for dusting
Peanut sauce
- 100 g hot water, plus extra 50 g if needed
- 20 g piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g peanut oil
- 100 g raw peanuts
- 30 g light soy sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 tsp chilli powder
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 20 g dried chilli flakes
- 100 g vegetable oil
- ½ tsp sea salt flakes
Wontons
- 50 g eschalots (approx. 2)
- 30 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 350 g raw prawns, peeled, deveined and tails removed
- 40 g canned water chestnuts, drained
- 1 tsp fish sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp Chinese five spice
- 1 tbsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- 500 g water, plus extra for brushing
- 20 g raw peanuts, cut into pieces, for garnishing
- 4 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 598.3 kJ / 142.5 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 10.6 g
- Tuk
- 8.3 g
- Nasycený tuk
- 1.3 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 263.8 mg
Alternativní recepty
Curry laksa
45 min
Pork belly ramen
4h 10min
Prawn and chicken laksa
40 min
Wonton soup
1h
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 godz. 55 min
Twice-cooked pork belly with lentils
5 Std. 30 Min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Prawn dumplings (xia jiao)
1 godz. 15 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Pork and prawn dumplings
55 min