Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Turkey
- 300 g rock salt
- 50 g raw sugar
- 3000 g water, plus extra if needed
- 2 juniper berries
- 6 black peppercorns
- 1 cinnamon quill
- 2 fresh bay leaves
- water, plus extra if needed
- 3400 - 4000 g turkey buffe, frame only, wings and legs removed
- 2 tbsp unsalted butter
Stuffing
- 200 g tri-colour quinoa
- 600 g water, plus extra for soaking quinoa
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 1 red onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 8 sprigs fresh basil, leaves only
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 sprigs fresh dill, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g dried cranberries, plus extra for garnishing
- 12 fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 80 g unsalted butter
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2630.3 kJ / 626.3 kcal
- Protein
- 74.9 g
- Sacharidy
- 18.1 g
- Tuk
- 28.1 g
- Nasycený tuk
- 10.4 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 1234.6 mg
Alternativní recepty
Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce
1u. 10min
Brown rice salad
40min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2u. 30min
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
6 godz. 20 min
Sushi salad
1 Std.
Tuatua fritters
45 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Polish crêpes
3sa 35 dk
Quinoa tabouli
12h 40min
Tzatziki dip
15min
Fresh tomato salsa (Pico de gallo)
15min