John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
TM6

John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)

4.6 (43 hodnocení)

Suroviny

Corn purée

  • 25 g unsalted butter
  • 375 g canned corn kernels (265 g drained weight)
  • 100 g pouring (whipping) cream

Cauliflower couscous

  • 100 g flaked almonds
  • 300 - 350 g cauliflower, broken into florets
  • 50 g unsalted butter, cut into pieces, plus an extra 2 tsp for frying
  • 2 spring onions/shallots, trimmed and finely sliced
  • 60 g sultanas
  • 10 sprigs fresh chives, finely chopped
  • salt, to taste
  • ground black pepper, to taste
  • 1 orange, pith removed and segmented

Fish fillets

  • 1 tbsp olive oil
  • 4 John Dory, skinless fish fillets (approx. 180 g each - see Tip)
  • 1 orange, juiced
  • 1 tsp unsalted butter
  • freshly squeezed lemon juice, to drizzle
  • fresh coriander, leaves only, for garnishing

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
3036.4 kJ / 723 kcal
Protein
47.4 g
Sacharidy
30.4 g
Tuk
44.9 g
Nasycený tuk
18.8 g
Vláknina
7.7 g
Sodík
378.4 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty