Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g weißer Rundkornreis (Milchreis)
- 800 g Milch
- Butter zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 TL Vanillezucker
- 2 - 3 EL Rum, nach Geschmack
- 2 - 3 EL Rosinen, nach Geschmack
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, in Stücken
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Zucker zum Ausstreuen
- 5 Eier (Größe M)
- 60 - 80 g Zucker, nach Geschmack
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 100 g Mandelstifte
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1578.4 kJ / 377.3 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 44.2 g
- Tuk
- 18.8 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 92.8 mg
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min