Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 eggplants, cut lengthways into thin slices (approx. 3-5 mm)
- salt, for sprinkling
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (approx. 2- 3 cm)
- 40 g pine nuts
- 40 g bread of choice, torn into pieces
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 8 fresh sage leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 20 - 25 fresh basil leaves, plus extra to serve
- 100 g fresh mozzarella, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- mixed leaf salad, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1033.2 kJ / 245.8 kcal
- Protein
- 10.4 g
- Sacharidy
- 11.5 g
- Tuk
- 16.2 g
- Nasycený tuk
- 4.8 g
- Vláknina
- 6.6 g
- Sodík
- 1028.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 Min
Mediterranean capsicums
2 Std.
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 Min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 Min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 Min
Fattoush with grilled haloumi
5h
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Eggplant cannelloni
1 Std. 35 Min