Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 eggplants, cut lengthways into thin slices (approx. 3-5 mm)
- salt, for sprinkling
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (approx. 2- 3 cm)
- 40 g pine nuts
- 40 g bread of choice, torn into pieces
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 8 fresh sage leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 20 - 25 fresh basil leaves, plus extra to serve
- 100 g fresh mozzarella, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- mixed leaf salad, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1033.2 kJ / 245.8 kcal
- Protein
- 10.4 g
- Sacharidy
- 11.5 g
- Tuk
- 16.2 g
- Nasycený tuk
- 4.8 g
- Vláknina
- 6.6 g
- Sodík
- 1028.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Eggplant cannelloni
1h 35min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Spinach and artichoke penne
1h 5 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Mashed pea and corn slice
40min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 godz. 15 min