
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tafelspitz
- 1000 g Wasser
-
2 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 2 EL Sonnenblumenöl
- ½ EL Senf
- 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
- 800 g Rindfleisch Tafelspitz im Ganzen
- 450 - 500 g Suppengemüse (z.B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel)
- 1 Lauchstange
Semmelkren
- 60 - 90 g frischer Kren in Scheiben (5 mm), nach Geschmack
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 5 Stängel frische Petersilie Blättchen abgezupft
- 30 g Butter
- 2 ½ Semmeln, altbacken halbiert und in Scheiben (5 mm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 100 g Schlagobers
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 603 kcal / 2522 kJ
- Protein
- 49 g
- Tuk
- 30 g
- Sacharidy
- 35 g
- Vláknina
- 10 g
Alternativní recepty
Apfelkren
40min
Semmelknödel
50min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1hod. 20min
Steirisches Krenfleisch
2hod. 45min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1hod. 10min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1hod. 30min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1hod. 40min
Gefülltes Brathenderl
1hod. 45min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2hod. 40min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2hod. 45min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3hod.