Rizoto s chřestem a mangoldem
TM5 TM6

Rizoto s chřestem a mangoldem

3.5 (2 hodnocení)

Suroviny

Mrkvovo-zázvorový základ

  • 150 gramů mrkve, na kousky
  • 40 gramů cibule
  • 2 plátky zázvoru, čerstvého (2 mm)
  • 15 gramů olivového oleje
  • 45 gramů bílého vína
  • 1 čajová lžička červené papriky, sladké
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ kostky zeleninového bujónu
  • 250 gramů mrkvového džusu, konzervovaného

Rizoto

  • 100 gramů cibule, na čtvrtky
  • 30 gramů olivového oleje
  • 250 gramů rizoto rýže (např. Arborio)
  • 100 gramů bílého vína
  • 650 gramů vody
  • 1 čajová lžička soli, plus na dochucení
  • 3 špetky černého pepře, čerstvě umletého, plus na dochucení
  • 1 ½ - 2 kostky zeleninového bujónu
  • 1 polévková lžíce másla
  • 6 cherry rajčat
  • 250 gramů zeleného chřestu, dolní třetina oloupaná, dřevnaté konce odstraněné, na kousky (1 cm)
  • 75 gramů mangoldu, bílého, bez řapíků, na proužky (5 mm)
  • 4 stonky čerstvé petržele, otrhané a nasekané lístky

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1783 kJ / 422 kcal
Protein
8 g
Sacharidy
60 g
Tuk
13 g
Vláknina
4.3 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty