Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mrkvovo-zázvorový základ
- 150 gramů mrkve, na kousky
- 40 gramů cibule
- 2 plátky zázvoru, čerstvého (2 mm)
- 15 gramů olivového oleje
- 45 gramů bílého vína
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 1 čajová lžička soli
- ½ kostky zeleninového bujónu
- 250 gramů mrkvového džusu, konzervovaného
Rizoto
- 100 gramů cibule, na čtvrtky
- 30 gramů olivového oleje
- 250 gramů rizoto rýže (např. Arborio)
- 100 gramů bílého vína
- 650 gramů vody
- 1 čajová lžička soli, plus na dochucení
- 3 špetky černého pepře, čerstvě umletého, plus na dochucení
- 1 ½ - 2 kostky zeleninového bujónu
- 1 polévková lžíce másla
- 6 cherry rajčat
- 250 gramů zeleného chřestu, dolní třetina oloupaná, dřevnaté konce odstraněné, na kousky (1 cm)
- 75 gramů mangoldu, bílého, bez řapíků, na proužky (5 mm)
- 4 stonky čerstvé petržele, otrhané a nasekané lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1783 kJ / 422 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 4.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55 Min
Špenátová polévka s pomerančem a mrkví
25min
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
45min
Dýňová polévka s chorizem a řapíkatým celerem
30min
Krémová cuketová polévka s mátou a cukrovým hráškem
35 Min
Citrónové rizoto s bílou rybou
30min
Lilková pomazánka
50min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25min
Hráškový krém se šunkovými chipsy
30min
Rizoto s hruškami a gorgonzolou
40min
Topinamburový krém se slunečnicovými semínky
25min