Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mrkvovo-zázvorový základ
- 150 gramů mrkve, na kousky
- 40 gramů cibule
- 2 plátky zázvoru, čerstvého (2 mm)
- 15 gramů olivového oleje
- 45 gramů bílého vína
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 1 čajová lžička soli
- ½ kostky zeleninového bujónu
- 250 gramů mrkvového džusu, konzervovaného
Rizoto
- 100 gramů cibule, na čtvrtky
- 30 gramů olivového oleje
- 250 gramů rizoto rýže (např. Arborio)
- 100 gramů bílého vína
- 650 gramů vody
- 1 čajová lžička soli, plus na dochucení
- 3 špetky černého pepře, čerstvě umletého, plus na dochucení
- 1 ½ - 2 kostky zeleninového bujónu
- 1 polévková lžíce másla
- 6 cherry rajčat
- 250 gramů zeleného chřestu, dolní třetina oloupaná, dřevnaté konce odstraněné, na kousky (1 cm)
- 75 gramů mangoldu, bílého, bez řapíků, na proužky (5 mm)
- 4 stonky čerstvé petržele, otrhané a nasekané lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1783 kJ / 422 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 4.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Koláč naruby s paprikami a olivami
Keine Bewertungen
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50 dk
Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem
1 godz. 20 min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55 dk
Cuketové rizoto s krevetami
1h 15min
Peprmintové čokoládové bonbóny - nepečené
1h 25min
Losos na fenyklu s brokolicí v páře
30 dk
Rizoto s hruškami a gorgonzolou
40 dk
Kukuřičná krémová polévka
25 dk
Rizoto s parmazánem
30 dk
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40 dk
Rizoto s krémovou rukolou
40 dk