Mexický quinoa salát
TM5 TM6

Mexický quinoa salát

4.7 (14 hodnocení)

Suroviny

  • 180 gramů quinoy
  • 45 gramů olivového oleje
  • 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 700 gramů vody
  • 1 červená paprika, na kostičky (1 cm) (cca 100 g)
  • 1 oranžová paprika, na kostičky (1 cm) (cca 100 g)
  • 420 gramů konzervovaných černých fazolí (váha po scezení)
  • 200 gramů sterilované kukuřice (váha po scezení)
  • 4 jarní cibulky, na plátky (2 mm)
  • ½ avokáda, na kostky (1 cm)
  • 30 gramů jablečného octa
  • 20 gramů medu
  • 30 gramů limetkové šťávy
  • 10 gramů čerstvého koriandru, jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
  • 1 čerstvá jalapeño paprička, napůl, zbavená semínek
  • 1 čerstvá chilli paprička, červená, napůl, zbavená semínek
  • ½ čajové lžičky anglické hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1571 kJ / 374 kcal
Protein
13.8 g
Sacharidy
43.2 g
Tuk
12.5 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty