Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 gramů quinoy
- 45 gramů olivového oleje
- 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
- 700 gramů vody
- 1 červená paprika, na kostičky (1 cm) (cca 100 g)
- 1 oranžová paprika, na kostičky (1 cm) (cca 100 g)
- 420 gramů konzervovaných černých fazolí (váha po scezení)
- 200 gramů sterilované kukuřice (váha po scezení)
- 4 jarní cibulky, na plátky (2 mm)
- ½ avokáda, na kostky (1 cm)
- 30 gramů jablečného octa
- 20 gramů medu
- 30 gramů limetkové šťávy
- 10 gramů čerstvého koriandru, jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
- 1 čerstvá jalapeño paprička, napůl, zbavená semínek
- 1 čerstvá chilli paprička, červená, napůl, zbavená semínek
- ½ čajové lžičky anglické hořčice
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1571 kJ / 374 kcal
- Protein
- 13.8 g
- Sacharidy
- 43.2 g
- Tuk
- 12.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Středomořský bramborový salát
1h 10min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Kokosový Dhal
20 Min
Indický čočkový dahl
30 Min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50 Min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 Min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1 Std.
Quinoa salát se zeleninou a bylinkami
35 menit
Špaldový salát
20 Min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25min
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35 menit