Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 gramů quinoy
- 45 gramů olivového oleje
- 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
- 700 gramů vody
- 1 červená paprika, na kostičky (1 cm) (cca 100 g)
- 1 oranžová paprika, na kostičky (1 cm) (cca 100 g)
- 420 gramů konzervovaných černých fazolí (váha po scezení)
- 200 gramů sterilované kukuřice (váha po scezení)
- 4 jarní cibulky, na plátky (2 mm)
- ½ avokáda, na kostky (1 cm)
- 30 gramů jablečného octa
- 20 gramů medu
- 30 gramů limetkové šťávy
- 10 gramů čerstvého koriandru, jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
- 1 čerstvá jalapeño paprička, napůl, zbavená semínek
- 1 čerstvá chilli paprička, červená, napůl, zbavená semínek
- ½ čajové lžičky anglické hořčice
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1571 kJ / 374 kcal
- Protein
- 13.8 g
- Sacharidy
- 43.2 g
- Tuk
- 12.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuskusový salát s baby špenátem, fetou a česnekovou zálivkou
20 min
Těstovinový salát s fetou a olivami
1h 40min
Grilované kuře s mrkvovým kuskusem
1h 40min
Tex-Mex kuřecí quinoa salát
30 min
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2h
Mořský vlk s kadeřávkem a bílými fazolemi
30 min
Ovesná kaše s houbami
40 min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 min
Čočkový salát
2h 45min