Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů mrkve, na kolečka
- 40 gramů cibule, napůl
- 350 gramů čočky, namočené min. 2 hodiny, scezené
- 100 - 120 gramů zelené papriky, na kousky
- 1 čajová lžička červené papriky, mleté
- 20 gramů olivového oleje
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 česnek, celá palice, umytá a neoloupaná
- 1 bobkový list, suchý
- 100 gramů klobásy chorizo, na plátky (0,5 cm)
- 100 gramů anglické slaniny, na kostičky (1 x 1 cm)
- 700 gramů vody
- 1 - 2 špetky kajenského pepře, mletého, na dochucení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1504 kJ / 359 kcal
- Protein
- 19.9 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 18 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zelný hrnec s vepřovým masem
50 min
Líčka marinovaná v černém pivu
4 godz. 35 min
Pikantní fazolová polévka
11 godz.
Bramborový salát s hruškou, fazolemi a slaninou
2 godz. 30 min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1h 20 min
Sójový guláš s knedlíky v balíčku
1 godz. 25 min
Mexické fazole s krustou z polenty
1h
Velikonoční bezé koláč
2 godz.
Kuře s batáty a červenými fazolemi
45 min
Bramboráky se zelím a slaninou
20min
Fazolový guláš s klobásou
11u. 25min