Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Sonnenblumenöl
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, geräuchert
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1 EL Kümmel, gemahlen
- 1 EL Maisstärke
- 1 EL Essig
- 1 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)
- 4 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 800 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 800 g Wasser
- 4 Essiggurkerl, in Scheiben geschnitten (volitelně)
- 2 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft, in Streifen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1124 kJ / 268 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 8.7 g
Alternativní recepty
Veganes Wiener Saftgulasch
1 Std.
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45 Min
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50 min
Veganer Eiaufstrich
10 Min
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1h 20 min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1h 20 min
Chili sin Carne
1 Std.
Soja-Bolognese
40 Min
Chili con Soja
45 Min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1h 40 min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1 godz. 15 min
Vegane Eierspeise
10 Min