Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Sonnenblumenöl
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, geräuchert
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1 EL Kümmel, gemahlen
- 1 EL Maisstärke
- 1 EL Essig
- 1 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)
- 4 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 800 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 800 g Wasser
- 4 Essiggurkerl, in Scheiben geschnitten (volitelně)
- 2 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft, in Streifen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1124 kJ / 268 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 8.7 g
Alternativní recepty
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1 Std. 15 Min
Vegane Eierspeise
10min
Chili sin Carne
1h
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1h 20min
Saurer Tofu mit Wurzelgemüse (vegan)
40min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1 Std. 40 Min
Soja-Bolognese
40min
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50 Min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45 Min
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1h 25min
Veganes Wiener Saftgulasch
1h
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1h 20min