
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g Zwiebeln halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Sonnenblumenöl
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, geräuchert
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1 EL Kümmel, gemahlen
- 1 EL Maisstärke
- 1 EL Essig
- 1 TL Salz etwas mehr zum Abschmecken
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Abschmecken
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)
- 4 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 800 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 800 g Wasser
- 4 Essiggurkerl in Scheiben geschnitten (volitelně)
- 2 Stängel frische Petersilie Blättchen abgezupft, in Streifen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 268 kcal / 1124 kJ
- Protein
- 8 g
- Tuk
- 7 g
- Sacharidy
- 43 g
- Vláknina
- 8.7 g
Alternativní recepty
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45min
Chili sin Carne
1hod.
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50min
Tofu-Kartoffel-Topf
3hod.
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1hod. 40min
Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)
30min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1hod. 15min
Veganes Wiener Saftgulasch
1hod.
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1hod. 25min
Soja-Bolognese
40min
Vegane Eierspeise
10min
Vegane Linsen-Lasagne
3hod.