Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Protein
- 46.1 g
- Sacharidy
- 65.4 g
- Tuk
- 6.5 g
- Nasycený tuk
- 1.7 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 3303.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Korean beef bowl
1 Std. 10 Min
Malay-style coconut chicken
25 Std. 40 Min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Salmon kabsa
40 Min
Ginger chicken wings
40 Min
Baked masala fish
1h 15min
Spiced lamb roast
29h 50min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min
Miso salmon broth
40 Min
Korean barbecue chicken with rice
45 Min
Curry laksa
45 Min