
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 tsp vegetable oil
- 2 cm piece fresh ginger peeled and cut into thin slices
- 80 g pork mince
- 1 tsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 tsp ground Szechuan pepper (see Tips)
- ½ tsp chilli powder
- 400 - 450 g extra firm tofu drained and cut into cubes (1-2 cm)
- 30 g garlic cloves cut into thin slices
- ½ tsp chilli paste (see Tips)
- 1 tsp red chilli oil (see Tips)
- 80 g water
- 1 tsp light soy sauce
- 2 tsp dark soy sauce
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 215.5 kcal / 905.2 kJ
- Protein
- 18.1 g
- Tuk
- 14.2 g
- Sacharidy
- 2.1 g
- Vláknina
- 5.6 g
- Nasycený tuk
- 2.4 g
- Sodík
- 304.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Mapo tofu
15min
Yasai Yaki
25min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2hod. 30min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1hod.
Luo bo gao (radish cakes)
25hod. 20min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3hod. 10min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1hod. 45min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Nyonya Fish Maw Soup
1hod. 10min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1hod. 15min