Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 tsp vegetable oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 80 g pork mince
- 1 tsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 tsp ground Szechuan pepper (see Tips)
- ½ tsp chilli powder
- 400 - 450 g extra firm tofu, drained and cut into cubes (1-2 cm)
- 30 g garlic cloves, cut into thin slices
- ½ tsp chilli paste (see Tips)
- 1 tsp red chilli oil (see Tips)
- 80 g water
- 1 tsp light soy sauce
- 2 tsp dark soy sauce
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 905.2 kJ / 215.5 kcal
- Protein
- 18.1 g
- Sacharidy
- 2.1 g
- Tuk
- 14.2 g
- Nasycený tuk
- 2.4 g
- Vláknina
- 5.6 g
- Sodík
- 304.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mapo tofu
15min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 Min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Hot and sour soup
55min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 Min
Yasai Yaki
25 Min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Buddha's Delight
55min
Braised Chicken Feet and Abalone
50 Min