Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 svazek čerstvé petržele, hladkolisté, omyté a osušené
- 120 gramů bílé cibule, na čtvrtky
- 180 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
- 2 stonky řapíkatého celeru na kousky (2 cm)
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
- 800 gramů kuřecích stehen, s kůží a kostí (4 stehna, viz tip)
- 50 gramů červeného vína
- 1 snítka rozmarýnu, čerstvého, omytého a osušeného (viz tip)
-
400
gramů sekaných rajčat, sterilovaných
nebo 400 gramů švestkových rajčat, typu San Marzano, oloupaných, bez semínek - 2 čajové lžičky soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2257 kJ / 538.7 kcal
- Protein
- 38.3 g
- Sacharidy
- 13.6 g
- Tuk
- 37.2 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krůta na pomerančích s bramborami a kedlubnami
40min
Kuře s těstovinami orzo a pestem
30 min
Ras el hanout
5 min
Pesto ze sušených hub a vlašských ořechů
40min
Kakaový moučník z černého piva
55 min
Čekanka s mletým masem, rýží a rajčatovou omáčkou
1 godz.
Těstovinová rolka plněná směsí mletého masa a zeleniny s rajčatovou omáčkou
1h 30 min
Kuřecí paličky s chorizem a cizrnou
40min
Risi e bisi
55 min
Jarní kuřátko v páře s quinou
1h 30 min
Telecí maso v omáčce s barevným pepřem
30 min
Kuřecí frikasé s chřestem
1 godz.