Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů sýru parmazánu, na kousky (3 cm)
- 150 gramů cibule, na čtvrtky
- 80 gramů másla, na kousky
- 550 gramů vody
-
½
polévkové lžíce zeleninové dochucovací pasty (viz tip)
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 250 gramů bílé quinoy, propláchnuté a scezené
- 180 gramů čerstvých hub, na plátky
- 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
- 3 snítky čerstvého tymiánu, pouze lístky
- 80 gramů smetany, 35 % tuku
- 2 snítky čerstvé bazalky, pouze lístky, nahrubo natrhané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2196 kJ / 522 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 31.3 g
- Vláknina
- 5.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 Min
Pohanková kaše s mákem a švestkami
15min
Veganský parmazán
15min
Quinoa salát se zeleninou a bylinkami
35min
Cizrnové karbanátky
11 Std. 10 Min
Salát z quinoy s cuketou a mrkví
1 Std. 35 Min
Papriky plněné quinoou s bylinkami
30 Min
Papriková omeleta s kukuřično-rajčatovou salsou
40min
Chřestovo - mrkvové kari
35min
Kašmírská rýže
30 Min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h
Jáhlová kaše s domácím arašídovým máslem
20min