Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 6 foglie di basilico fresco, lavate
- 90 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sugo
- 30 g di cipolla a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di passata di pomodoro
- 70 di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 42.6 g
- Tuk
- 22.3 g
- Vláknina
- 1.9 g
Alternativní recepty
Polpette di ricotta al sugo
50min
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Gnocchi di polenta
25min
Spatzle alla barbabietola
30min
Spirali di frittata arlecchino
2j 30 menit
Canederli al formaggio
1h
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1h
Chicche di ricotta e farina di lenticchie (senza glutine)
1h
Spatzle agli spinaci
1h
Tacchino tonnato sottovuoto
2 godz. 40 min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min