Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 50 g Tomaten, in Stücken
Masala
- 25 g Öl
- 1 TL Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 1 TL Bockshornkleeblätter, getrocknet (Methi)
- 1 TL schwarze Senfkörner
- 1 TL Asafoetida (siehe Tipp)
- 2 - 4 rote Chilischoten, getrocknet, (z.B. Kashmiri), nach Geschmack
Suppe und Fertigstellung
- 1 Stück Tamarinde, getrocknet (5 cm), 15 Minuten in heißem Wasser eingeweicht
- 1200 g Wasser
- 150 g Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 100 g Auberginen, in Stücken (2 cm)
- 100 g Butternuss-Kürbis, geschält, in Stücken (2 cm)
-
100
g Prinzessbohnen, frisch, in Stücken (2 cm)
nebo 100 g Prinzessbohnen, TK, in Stücken (2 cm) - 1 ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 ½ TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 702 kJ / 168 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarka Dal
9h 5min
Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)
16h
Indische Linsensuppe
45 min
Chop Suey vegetarisch
30 min
Gemüse Biryani
50min
Gemüse-Seetang-Tatar
45 min
Kheer mit dunklem Schokoladentopping
3h 30 min
Gulab Jamuns
2 godz. 30 min
Möhren-Halwa
40 Min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Biryani-Reis
45 min
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20 min