
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g Zwiebel halbiert
- 50 g Tomaten in Stücken
Masala
- 25 g Öl
- 1 TL Kichererbsen geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 1 TL Bockshornkleeblätter, getrocknet (Methi)
- 1 TL schwarze Senfkörner
- 1 TL Asafoetida (siehe Tipp)
- 2 - 4 rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri), nach Geschmack
Suppe und Fertigstellung
- 1 Stück Tamarinde, getrocknet (5 cm), 15 Minuten in heißem Wasser eingeweicht
- 1200 g Wasser
- 150 g Kichererbsen geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 100 g Auberginen in Stücken (2 cm)
- 100 g Butternuss-Kürbis geschält, in Stücken (2 cm)
-
100
g Prinzessbohnen frisch, in Stücken (2 cm)
nebo 100 g Prinzessbohnen TK, in Stücken (2 cm) - 1 ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 ½ TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 168 kcal / 702 kJ
- Protein
- 8 g
- Tuk
- 5 g
- Sacharidy
- 23 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marokkanische Linsensuppe
35min
Puri
35min
Miso-Suppe, Meeresfrüchte mit Sake und Reis
1hod. 5min
Biryani-Reis
45min
Grüne Minestrone
45min
Tarka Dal
9hod. 5min
Pudla mit Spinat und Paneer
1hod.
Kashmiri Reis
30min
Fenchel-Pakora
30min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min