Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 cibule (120 gramů), napůl
- 1 stroužek česneku
- 250 gramů pórku, na kolečka
- 500 gramů brambor, na kousky
- 30 gramů másla
- 700 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 150 gramů zakysané smetany crème fraîche
- 40 gramů směsi čerstvých bylinek, nahrubo nasekaných (např. kerblík, brutnák, řeřicha, petržel, šťovík, pažitka)
- 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 798 kJ / 190 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny s tuňákem
40 Min
Cuketová polévka se žampióny
30min
Polévka ze zrajícího sýru
25 Min
Bramborová krémová polévka se zeleninou
35min
Polévka z mladého česneku s uzeným lososovitým pstruhem a hráškem
Žádné hodnocení
Krémová polévka s čerstvým sýrem a jablky
30min
Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem
1h 20min
Krémová bramborová polévka s rukolou
25 Min
Krémová polévka z rukoly
30min
Avokádová krémová polévka
15min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50 Min
Cuketový krém s rybími plátky
40 Min