Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 cibule (120 gramů), napůl
- 1 stroužek česneku
- 250 gramů pórku, na kolečka
- 500 gramů brambor, na kousky
- 30 gramů másla
- 700 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 150 gramů zakysané smetany crème fraîche
- 40 gramů směsi čerstvých bylinek, nahrubo nasekaných (např. kerblík, brutnák, řeřicha, petržel, šťovík, pažitka)
- 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 798 kJ / 190 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka z červených paprik a cuket
55 Min
Mrkvová krémová polévka
30min
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40min
Polévka z bílých fazolí
35 Min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50min
Bramborová krémová polévka se zeleninou
35 Min
Okurková polévka s krevetovým špízem
35 Min
Hráškovo-mrkvová polévka
1h
Kedlubnová polévka s řeřichou
35 Min
Sýrová polévka s pivem a uzenou klobásou
35 Min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Kmínová polévka s bramborami
30min