
Kompatibilní verze
Hráškovo-zázvorová polévka a citrónový losos s brokolicí
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů olivového oleje
- 50 gramů sójové omáčky
- ½ čajové lžičky hnědého cukru
- 1 citrón nejlépe bio, kůra a šťáva
- 4 filety z čerstvého lososa, bez kůže, vykostěného (150-180 gramů každý)
- 100 gramů šalotky na kousky
- 1 stroužek česneku
- 100 gramů pórku pouze bílá část, na kousky
- 20 - 30 gramů zázvoru, čerstvého oloupaného (volitelně)
- 100 gramů řapíkatého celeru na kousky
- 350 gramů hrášku, zeleného, mraženého
- 450 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli, jemné
- 400 gramů růžiček brokolice
- 2 špetky pepře černého, mletého
- 50 - 100 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku) dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 664 kcal / 2782 kJ
- Protein
- 46 g
- Tuk
- 43 g
- Sacharidy
- 19 g
- Vláknina
- 9.4 g
Alternativní recepty
Fenyklový salát s grapefruitem
20min
Špaldová kaše s mrkví a zázvorem
Žádné hodnocení
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1hod.
Polévka miso a mořské plody s rýží a rýžovým vínem
1hod. 5min
Pstruh se zelenou čočkou
35min
Krůtí roláda s noky z hráškového pyré
35min
Zimní zelenina s oříškovým máslem
20min
Mrkvová kari krémová polévka (raw)
10min
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45min
Pyré z mrkve, dýně a zázvoru
25min
Polévka z odřezků ze zeleniny
50min
Jarní polévka s bylinkovými kostkami
40min