Kompatibilní verze
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule
- 2 stroužky česneku
-
25
gramů olivového oleje
nebo 25 gramů ghí - 100 gramů zelené čočky
- 50 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených, nadrobno nakrájených
- 10 gramů nakládaných kaparů, scezených
- 300 gramů vody
-
1
polévková lžíce dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 polévková lžíce čerstvé petržele, nasekané
- 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, nasekané
-
1
polévková lžíce umeocta
nebo 1 polévková lžíce citrónové šťávy - 1 špetka soli
- 150 gramů červené čočky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1360 kJ / 324 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 9 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 398 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špaldový salát
20 min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 Min
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40 min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50 min
Pečená zelenina s rajčatovou omáčkou
1 Std. 30 Min
Masové kuličky s pikantním sýrem a bramborami
1 godz.
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50 min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1 godz.
Těstoviny se zeleninovým ragú
45 min
Čočkový salát
2 Std. 45 Min