Kompatibilní verze
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule
- 2 stroužky česneku
-
25
gramů olivového oleje
nebo 25 gramů ghí - 100 gramů zelené čočky
- 50 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených, nadrobno nakrájených
- 10 gramů nakládaných kaparů, scezených
- 300 gramů vody
-
1
polévková lžíce dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 polévková lžíce čerstvé petržele, nasekané
- 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, nasekané
-
1
polévková lžíce umeocta
nebo 1 polévková lžíce citrónové šťávy - 1 špetka soli
- 150 gramů červené čočky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1360 kJ / 324 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 9 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 398 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25min
Mexický quinoa salát
30min
Zimní salát s pohankou a růžičkovou kapustou
45min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min
Karibské kari
45min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30min
Dýňové noky (bez lepku)
50min
Veganské brownies s batáty
1h
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min