Kompatibilní verze
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule
- 2 stroužky česneku
-
25
gramů olivového oleje
nebo 25 gramů ghí - 100 gramů zelené čočky
- 50 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených, nadrobno nakrájených
- 10 gramů nakládaných kaparů, scezených
- 300 gramů vody
-
1
polévková lžíce dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 polévková lžíce čerstvé petržele, nasekané
- 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, nasekané
-
1
polévková lžíce umeocta
nebo 1 polévková lžíce citrónové šťávy - 1 špetka soli
- 150 gramů červené čočky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1360 kJ / 324 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 9 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 398 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
45 Min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1 Std.
Fazolový burger (veganský)
1 Std. 20 Min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 Min
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1 Std. 20 Min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 Min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 min
Salát z červené řepy
10min
Dýňové noky (bez lepku)
50min
Kuskusový salát s baby špenátem, fetou a česnekovou zálivkou
20 min